Nå er det høytid hos Gabbas

Joda, de ønsker alle sine kunder en god jul, men denne tiden er også gode dager for den lokale slakterbutikken på Tasta.

Det finnes ikke mer enn 4-5 slakterbutikker i Sør-Rogaland. På Tasta finner vi en av dem, en av dem som har vært med i mange år. Gabbas! Alle kjenner til den lokale slakterbutikken som ligger i veikanten av E-39. I disse dager er det nesten for høytid å regne innenfor dørene. De er nemlig midt oppi julestria.

– Å, ja! Nå kjenner vi godt på følelsen av at det nærmer seg. Dette er selvfølgelig en viktig tid for oss som driver i denne bransjen, sier Heidi Netland Berge til Tastavis. Hun har nylig startet som assisterende daglig leder og som ansvarlig for butikken på Tasta.
Mye i disken
Da Tastavis er innom dørene, er kjølediskene fulle av matvarer i alle mulige former. I disse tider har folk enten bestilt pinnekjøtt eller gjør seg klare for å gjøre det. Pinnekjøtt og ribbe er fortsatt det mest populære folk spiser i forbindelse meg julen.
– Ja, men det er også mye annet vi selger av. Vi ser blant annet at svensk skinkesteik er på full fart inn på juletallerkenen, fortsetter Netland Berge.
Og ikke nok med det.
– Ja, og så har vi pinnekjøtt fra villsau på Tasta, nærmere bestemt fra Austre Åmøy, fortsetter hun. Det er ikke så mye av det, men de håper det blir mer av det allerede til neste år.
Hjelper med oppskrifter og råvarer
Butikken på Tastatorget har mange faste kunder. De er ikke bare fra nærområdet, men fra både Ålgård, Egersund, Sandnes, Stavanger og Randaberg.
-Faste kunder er kjekt det, men at noen kommer fra Ålgård for å kjøpe noen hekto med servelat er spesielt, men kjekt for oss, sier Bente Jørgensen, bak disken.
Det er en disk som inneholder litt av hvert. En del dreier seg naturligvis om jul i disse tider. Og; Gabbas er behjelpelige for kundene som ønsker å forsøke å lage sine egne varianter av mat, som pålegg til jul.
– Ja, vi er det. Mange har et ønske om å lage dette selv med sine egne smaker. Da er vi behjelpelige med hvordan de skal gjøre, tilbyr dem forskjellige råvarer som vi har. På den måten er det mange som etter hvert lager sitt eget pålegg til jul, fortsetter hun.
Det er nok av råvarer å finne. Av og til skal man kanskje være glad for at man ikke vet hva alt inneholder? På bildet fra disken ser vi blant annet lunger, hjerte, tunge, vom, ører, labber og lever. I tillegg fant vi også jur, i flere former. Blant annet i en pakke som kan brukes som pålegg til julefrokosten.

– Jur har i utgangspunktet en søt smak, og stadig flere finner ut at dette er godt, sier Jørgensen.
Det er imidlertid ikke det som det selges mest av. De tradisjonelle julevarene er det som kjøpes. Julestria setter inn for fullt i disse dager, både hos Gabbas, men også i alle andre butikker – i alle slags kategorier.

-Vi synes dette er en flott tid. Det er travelt med mange kunder, men november og desember er gode måneder for oss. Det er det ikke noen tvil om. Vi er klare med neste de råvarene folk vil ha, avslutter de to.